maanantai 21. syyskuuta 2015

Red Tee kisan tulokset ja kisaraportti

Red Tee-kisa käytiin mahtavassa syyskelissä. Kaikki pelasivat siis punaisilta tiipaikoilta, ja kenttä oli kosteista keleistä huolimatta edelleen hienossa vireessä. Ilmeisesti kauden treenit ovat tehneet tehtävänsä, koska miinukselle mentiin tänäänkin, Mikko Hiltusen pelatessa kentän bruttona -3. Tämähän ei riittänyt kuitenkaan palkintosijoille, vaan jaettuun 4-sijaan (Mikon slope on -4, joten bogey-pisteitä kertyi 35).

Mikko Hiltunen ja Ilari Airo 9-väylällä

Päivän pronssikorokkeelle nousi ainakin toistaiseksi nuorin mitalisti Linnan kisoista, kun 9-vuotias Veikko Hiltunen pelasi 37 pistettä. Veikko on suunnilleen golfbägin mittainen, mutta pallo lentää hienosti, lähipelin ollessa jo vallan loisteliasta. Tästä pelaamisen ilosta voisi moni klubilainen ottaa mallia.

Toiseksi samalla 37 pisteellä, mutta paremmilla viimeisillä rei'illä, kiilasi Alpo Itäluoma. Alpo on myöskin kehittynyt huimasti, mies on nähty kärkitaistoissa useampaan otteeseen kauden koitoksissa.

Tänään oli kuitenkin kisapäivä, joten voittaja oltaisiin hyvin voitu julkistaa jo ennen pelejä. "Kisa-Vesa" Lehikoinen nakutti 38 pistettä, ja nousi ykköskorokkeelle pisteen turvin. Kauden mittaan on miehen omien sanojen mukaan tullut pari sellaistakin lyöntiä, mistä ei runoja tai muita tarinoita kirjoitella. Voittopuheessa Vesa muisti kehua pelikavereita, kenttää, säätä ja saattoi poikkeuksellisesti siteerata Eino Leinoakin ohimennen. Onnea Vesa, ja muut mitalistit!

Red Tee Champion Vesa Lehikoinen

Päivän päätteeksi jaettiin kauden reikäpelimestarille palkinto jo hieman etukäteen (loput palkinnot kauden päättäreissä 3.10.). 12-vuotias Kerttu Hiltunen selätti matkan varrella kaikki muut, ja pokkasi kiertopalkinnon edellisen kauden mestarin Antti Luukkasen ja Suomen PGA:n puheenjohtajan, Mika Walkamon ojentamana. Vaikka pelaammekin 3/4-slopeilla, niin Kerttu on varmasti nuorimpia (tai jopa nuorin) klubin reikäpelimestareita Suomessa koskaan.

Kertun peliä on kertakaikkiaan upea seurata, eikä ole todellakaan ihme, että tyttö pelaa vanhempien kilpasiskojen joukossa jo ulkomaillakin. Tyttöjen Major-turnaus oli jo Ranskassa heti Evian Masterssin jälkeen (kisan 14v voittaja pelasi kaksi kierrosta -12 samalla kentällä), ja 1.-4.10. odottaa vielä nelimaaottelu Belgiassa.

Kaikki klubilaiset toivovat varmasti Kertulle onnea myös tulevissa koitoksissa. Ensi kaudella olemme kirjaimellisesti helisemässä Kertun ja Veikon kehittyessä huimaa vauhtia, joten kannattaa muidenkin treenata myös talvella!

Kauden 2015 reikäpelimestari Kerttu Hiltunen ja Mika Walkamo

Päivän tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti