sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Päätöskisan tulokset ja kauden palkitut

Päätöskisan pelimuotona oli Teemu's Special, jossa joukkueen parhaan avauksen paikalta jokainen jatkaa omaa palloaan reikään saakka. Tähän lisäyksenä se, että kierroksen aikana pitää valita minimissään 3 avausta jokaiselta 4-henkisen joukkueen jäseneltä.

Peli lähti käyntiin tasaisen tiukkana, heti tuli selväksi että todella paljon alle parin pitää pelata, jos mielii voittotaisteluun mukaan. Kierroksen loppuvaiheilla kaksi joukkuetta pystyi vielä painamaan lisää kaasua ja kiihdyttää muilta karkuun; Tiimi 1: Antti Luukkanen - Anne Kulju - Pekka Tanner - Hannu Kanerva ja Tiimi 4: Jyri Koskinen, Veikko Hiltunen, Kjell Paul, Jorma Hägg.

Nämä kaksi joukkuetta eivät 18 reiän jälkeenkään saaneet paremmuutta toisistaan, päätyen samaan huimaan 32 alle parin tulokseen (-32, 104 bogeypistettä, 2 parasta tulosta huomioitiin joka väylältä). Kun mukana oli naisia ja lapsiakin, niin tällä kertaa voitto ratkaistiin perinteisen pystypainin sijaan pienemmän tasoituksen avulla, ja voiton kirjasi Team 1.

Kisan voittonelikko, kivaa oli koska kuvaushetkellä lopputulos ei ollut tiedossa 
(kuva: Marko Kivimäki)

Voittajajoukkue pelasi erittäin tasaisesti: Hienosti läpi päivän avannut ja pelannut Anne kirjasi kauden parhaan tuloksensa 74 lyöntiä, joka oli samalla koko joukon paras bruttotulos. Antti komppasi hyvin, pelaten päivän 3. parhaan bruttotuloksen 80 lyöntiä, kahdesta näyttävästä 4 putin tuplabogista huolimatta. Hannu Kanerva ja Pekka Tanner ovat aloittaneet golfin vasta tämän kauden alussa, ja miesten tasoitukset ovat silti jo 19 & 22. Hannu pelasi elämänsä ensimmäisen kilpailun, ja alkujännityksen jälkeen tykitti hurjat 47 bogipistettä tauluun. Samaan 90 lyönnin bruttotulokseen päätynyt Pekka pelasi myös "mukavahkot" 43 pistettä siinä sivussa. Pekalle tämä toki oli jo tuttua hommaa, koska kyseessä oli elämän toinen golfkilpailu.

Vaikka päivän pelimuoto onkin vahvasti joukkuekilpailuun tehty, niin myös henkilökohtaisista tuloksista haluttiin palkita päivän parhaat. Tulostaso oli aivan käsittämätön, top-9:iin eri riittänyt alle 40 bogipinnan tulos. 3-sijan jakoivat Marita Hägg ja Pekka Tanner (43 pisteellä) ja kakkoseksi pelasi Hannu Kanerva (47 bogipinnaa). Voittajasta ei ollut pienintäkään epäselvyyttä, koska kauden aikana jo yli draiverin mittaan venähtänyt Linnan jäsenkisojen kuopus, 9-vuotias Veikko Hiltunen pelasi hämmentävästi 52 bogeypistettä. Onnea Veikko!

Päivän mestari rantasaunalla PGA:n puheenjohtajan Mika Walkamon käteltävänä 
(kuva: Kjell Paul, anzel.fi)

Veikon voittopuhe julkaistakoon poikkeuksellisesti kokonaisuudessaan: "Oli kivat pelikaverit ja hyvä keli!". Mitäpä sitä kiertelemään ja kaartelemaan, siinä ne tärkeimmät. 

Kisan jälkeen jaettiin myös palkinnot kauden mestareille lyönti- ja reikäpeleissä. Tässä vielä listaus kauden kärkikolmikoista:

Lyöntipeli, Miehet: 1. Marko Kivimäki, 2. Petri Lindegren, 3. Antti Luukkanen

Lyöntipeli, Naiset: 1. Anne Kulju, 2. Anja Luomi, 3. Marita Hägg

Reikäpeli: 1. Kerttu Hiltunen, 2. Mika Johansson, 3. Patrik Leino

Marko oli tänään Annen cädinä (kuva: Antti Luukkanen)

Kiitokset kaikille huikeasta 10v-juhlakaudesta! Kokoamme Advisory Boardin kanssa risut ja ruusut kauden varrelta, ja yritämme jälleen parantaa toimintaa vuodelle 2016. Ainakin Suomi-Viro-maaottelua jne on jo viritteillä heti keväälle, joten kannattaa pitää tatsi yllä talvellakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti