keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Shoot Out - huikea spektaakkeli jälleen kerran

Syyskuinen maanantai-ilta, 14 innokasta pelaajaa ilmestyy 1. tiille mittelemään Shoot Out - mestaruudesta. Ensimmäinen taisto käydään jo ennen pelejä mahdollisista sääntövariaatioista, mutta itsepäinen kapteeni pitää päänsä ja taistelu käydään seuraavalla sapluunalla:

Matkaan lähdettiin 2 x 7hlö porukoilla, huonoimman bruttotuloksen pudotessa jokaiselta väylältä pois pelistä. Jos 2 tai useampi pelaaja on samalla tuloksella putoamisvaarassa, käydään yhden ennalta päätetyn lähipelilyönnin uusinta, huonoimman tuloksen pudotessa pois.

5.tiillä jäljelle jääneet joukot yhdistettiin ja jälleen jokaiselta väylältä heikoin lenkki putoaa pois. Kunnes 9.väylällä jäljellä olevat 2 pelaajaa ratkovat mestaruuden.

14 iloista Shoot Outtilaista, ainakin ennen pelejä (kiitos Essi kuvausavusta)

Sitten alkaa se kuuluisa Shoot Out-show, tämä on aina vaan niin hemmetin hienoa! Ensin arvotaan peliporukat ja lähdetään armottomalla härdellillä matkaan. Molempien ryhmien seitsemän pelaajaa saattaa pelata väylää "hivenen eri taktiikkaa ja reittiä käyttäen". 1. väylällä matkasta putoavat Anja (1.ryhmä) ja Timo Ku (2.ryhmä). Uusintoja ei vielä tarvitse käyttää.

2. väylällä pelin luonne jo kovenee entisestään, bogilla pääsee vielä jatkoon mutta tuplalla ulos tai uusintaan. 1. ryhmästä putoaa n 10m puttiuusinnan jälkeen Timo Ka ja 2. ryhmästä Heikki.

Kolmannella väylällä 1.ryhmässä leikin joutuu jättämään bunkkeriuusinnan jälkeen Vesa L. Toisessa ryhmässä bogi ei enää riitä kuin uusintaan, ja putissa kauimmaksi reiästä jää Kjell. En sitten tiedä oliko mastrolla jo kiire ottamaan aina niin upeita fotoja. Kiitos näistä Kjelu tälläkin kaudella!

4. väylä on tavallaan hienoinen vedenjakaja, kun tämän jälkeen porukka jälleen kasvaa. Ykkösryhmästä Ari on erittäin epäonnekas bunkkereiden kanssa pudoten pois, ja 2.ryhmästä samaisen kohtalon jakaa pienen seikkailun jälkeen Karri. Molempiin ryhmiin jäi täten 3 pelaajaa, jotka yhdistettiin 5. tiillä 6hlö joukoksi.

Viides väylä vuorossa. Jostain syystä tällä reiällä jokunen pelaaja haksahtaa aina metsän puolelle, eikä parilla tai bogilla tarvitse pelätä putoamista. Epäonnekkain seikkailija on tällä kertaa alkumatkan hienosti pelannut Esa.

Elmon tyylinäytettä lähestymisestä

6. reikä ja bogi riittää jälleen jatkoon, tuplalla uusintaan jossa nähdään 2 maailmanluokan lobby-lyöntiä vaikeasta paikasta Vesa K:lta ja Lasselta, jälkimmäisen päätyessä lähes lipun juureen kiinni. Tämä koituu Vesa K:n kohtaloksi.

7. reiällä nähdään hieman erikoisia lyöntejä, Andyn pelatessa varapallonsakin järjettömän vinoon tiiltä. 1. pallo kuitenkin löytyy suurella onnella ihan hyvästä paikasta, josta saa loihdittua sentään bogin kuten Elmo ja Juhakin tekevät. Lassen ihmeteot eivät saa jatkoa, vaikeasta paikasta kummun takaa bogin tekeminen ei onnistu ja käteen jää 4.sija.

8. reiälläkään koko päivän keskellä latua pelanneella, nyttemmin jo ex-tj Elmolla ei ole mitään vaikeuksia tehdä paria. Andy ja Juha tupeksivat korttiin tuplat hieman eri reittejä. Kumpikaan ei esitä aivan PGA Tourin tasoista chip-lyöntiä uusinnassa, lopputulosta pienen mittailun jälkeen jää enemmän harmittelemaan Andy. Päivän pelillä oli toki pienoinen ihme selviytyä edes pronssikorokkeelle, ettei sillä, mutta tästähän shoot outissa on kyse. Pronssia siis kapteenille.

Juha taistelussa voitosta Elmon kanssa

Viimeinen reikä, titaanien taistelu, tiukka tuijotus tiillä ja menoksi. Jäljellä Petri Keskitalo ja Juha Harilo. Pete taisi mainita 1.tiillä että "onpa mukava olla täällä mukana ihan vaan kilpailemassa!". Täydellisen avauksen jälkeen chippi-putti par riitti voittoon, Juhan voittohaaveiden kaivautuessa 9.reiän aina niin petollisiin esteisiin.

Jostain syystä Elmon hymy on jopa vapautuneen leveä

Yhdessä tuumin todettiin pelien jälkeen, niinkuin joka vuosi kaikki Shoot Outtiin osallistuneet sanoo, että on tää vaan hieno, hauska ja jännä pelimuoto. Mitä vaan voi sattua, yksi huono lyönti väärään kohtaan voi olla kohtalokas. Mutta sitten taas keskinkertaisellakin tekemisellä voi päästä pitkälle. Päivän esityksiä katselleena, on rehellisyyden nimissä todettava että oikea mies voitti. Stediä peliä parilla pirkulla höystettynä, sattumille ei jäänyt pahemmin sijaa. Elikkäs suuresti onnea Elmo!

Mitalikolmikko yhteispotretissa illan jo hämärtyessä

Jäljellä on vielä päättärit 30.9., sitten kausi on kesän 2017 jäsentapahtumien osalta paketissa. Toivotaan runsasta osanottoa vielä päätöskisaankin, joka pelataan jo perinteisesti Teemu's Special joukkuepelimuodolla. Rantasaunat, safkat ja palkintojenjaot tietty siihen päälle. Kuten aina.

Teksti: Andy
Kuvat: Kjell Paul, Anzel Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti