torstai 25. syyskuuta 2014

President's Invitational 21.9. tulokset

Sunnuntaina pelattiin ainakin palkinnoissa mitattuna kauden kohokohdaksi muodostunut President's Invitational, 2hlö scramble johon Vanajanlinna ja Linnagolf olivat luvanneetkin huippupalkinnot. Kukaan ei varmaankaan silti osannut odottaa sitä, mitä kaikkea rantasaunalla odottikaan.

Mutta ensin itse kilpailuun. Kisa lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, heti alkuun kävi selväksi että melko paljon parin alle pitää pelata, jos aikoo kamppailla kärkisijoista. Osansa kisan jännitykseen teki gamebookin hiukan virheelliset slopet, sekä enemmän ja vähemmän pelaajia kiusanneet sadekuurot. Sateesta huolimatta vain etuysin pelannut kisaisäntä Mika Walkamo teki lähimmäs lippua kilpailuväylällä (väylä 7) upeasti hole in onen.!

Onnea Wallu holarista ja kiitos skumpasta.!

Kisa jouduttiin lopulta keskeyttämään rankkasateen ja ukonilman vuoksi, eikä sitä voitu kosteuden lisäksi pimeydenkään vuoksi loppuun enää pelata. Viimeisenä startannut ryhmä ehti pelata 14 väylää loppuun saakka, ja kilpailun jury päätti että tähän päättyy myös päivän kilpailu. Oli muuten 1. kerta koskaan kun Linnalaisten kilpailua ei pystytty pelaamaan loppuun saakka.

Slopet huomioitiin myös 14 väylän loppuun saakka, ja voiton veivät lopulta koko päivän gamebookissakin kärkisijoilla keikkunut kaksikko Risto Sormunen ja Jyri Koskinen tuloksella -7. Toiseksi sijoittuivat yhden lyönnin huonommalla tuloksella Patrik Leino ja Antti Luukkanen. Kolmas sija meni samaan -6 tulokseen päätyneelle parille Maarit Hynönen & Olli Hurskainen (pienempi tasoitus oli määräävä tekijä tasatuloksessa).

Kisa oli todella jännittävä, ja tuloslista olisi saattanut olla toisenlainen, jos olisi pelattu 13 tai 15 väylää, puhumattakaan jos olisi ehditty pelaamaan koko kierros. Mutta se tuumailu sikseen, voittajat lähtevät golfaamaan vaatimattomasti Barcelonaan, siitä eteenpäin oli valittavina matkoja mm Saksaan, Viroon, Leville, sekä lukuisia huikeita tavarapalkintoja.

En usko että ketään rantasaunalla ollutta jäi varsinkaan tänään harmittaan se, että on Linna Golfin jäsen, ja että vaivautui tulemaan palkintojen jakoon paikan päälle. Voittajat muistivat puheessaan kiittää järjestäjiä, kenttää, kisakumppaneita ja myös toisiaan. Voitto tuli kuulemma yllätyksenä, siksikin koska gamebookista ei ottanut tänään selvää, ja osa oli pelannut enemmän väyliä kuin toinen.

Suuri kiitos isännille järjestelyistä, tämä kisa tulee olemaan ensi vuonna varmastikin "melko suosittu". Tänä vuonna on jäljellä vielä päätöskisa ja kauden muiden pääkoitosten palkintojen jako lauantaina 4.10. Toivotaan että mahdollisimman moni pääsee mukaan tännekin.