sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Jännittävä Shoot Out vm 2016

Keskiviikko 13.7. klo 19 jäsentreenien jälkeen 16 innokasta Linnalaista lähti ratkomaan Shoot Out-mestaria vuosimallia 2016. Lähdimme liikkeelle arvotuissa 7hlö ryhmissä, ja joka väylällä tippui huonoimman bruttotuloksen tehnyt pois. Jos kahdelle tai useammalle tuli sama huonoin tulos, putoaja ratkaisiin arvotulla kerrasta poikki lähipelikisalla (chippi, bunkkeri, lobby, pitch tai pitkä putti).

Ryhmä 1 liikkeellä (+ kuvaaja Andy)

Ryhmässä 1 pelit etenivät seuraavasti: 1.väylällä eniten lyöntejä käytti Ilari Airo, ja 2.väylällä saman kohtalon koki Vesa Valkamo, herrat suuntasivat ryhmän etupuolella pelailemaan etuysiä loppuun saman tien. 3.väylällä päätiin 1. kertaa uusintaan, jossa Anja Luomi selviytyi Juha Hariloa paremmin lob-lyönnissä bunkkerin yli. Neljännellä reiällä putoajan vuorossa oli Anja, huonon onnenkin vuoksi. 5.väylällä pitch-lyönti-uusintaan joutuivat Antti Luukkanen, Veli-Matti Katila ja Anne Kulju, Vellun pudotessa tällä kertaa pelistä pois. 6.reiällä kaikki loput pelaajat tekivät parin, ja bunkkeri-uusinnan jälkeen Anne putosi pois, joskin kaikki kolme löivät hyvät lyönnit myös hiekkaesteestä. Jatkoon selvityivät Lasse Hämäläinen ja Andy, jääden odottamaan 2.ryhmän jatkoon päässeitä 7.tiille, josta pelattaisiin 4hlö pudotuspeli loppuun saakka.

Ryhmässä 2 puolestaan 1.väylällä suurimman tuloksen sai korttiinsa Mikko Rousi ja kakkosella Vesa Kainulainen halusi turhan useaan kertaa testata Linnan takkuisia raffeja. 3.väylällä bogin siivittämänä putti-uusintaan joutuivat Marko Kivimäki, Antti Kulju ja Ville-Pekka Vuorinen, Ville-Pekan jäädessä kauimmaksi reiästä ja lähtiessä klubin suuntaan neuvoa antavalle. 4.väylällä Marko kohtasi Pitch-uusinnassa Kjell Paulin, tällä kertaa Markon lähtiessä laulukuoroon ja kuulemma Ville-Pekan kanssa saunaa lämmittämään. 5.reiällä puolestaan Kjell halusi siirtyä kokoaikaiseksi 2.ryhmän tuomariksi, kun chippi-uusinnassa etevämpiä olivat Antti ja Niklas Katila. 6.väylällä eniten lyöntejä käytti hienosti pelannut Jaakko Hiekkaranta ja täten jatkoon selviytyivät Antti ja Niklas.

3 reikää ja 4 pelaajaa jäljellä, jännitys tiivistyi. Kaikki miettivät yhteen ääneen, että on tää vaan aika huikea pelimuoto! 7.tiiltä Andy painoi pallonsa hiukan eri suuntaan kuin muut (jotka menivät griinille), ja putoaminenhan siitä seurasi välittömästi. 8.reikä näytti Lassen ja Antin (Kulju) uusinnalle, mutta Antin lyhyt putti lipsahti ohi, ja 9.tiille jatkoivat -2 pelannut Niklas Katila ja Lasse Hämäläinen.

9.tiin tiukka tuijotus (kuva: Kjell Paul, Anzel Oy)

9. väylä on testattu monien kansainvälistenkin kilpailuiden uusinnassa, ja kokemukset osoittavat ettei koskaan voi tietää mitä tapahtuu. Lasse jätti avauksen tarkoituksella lyhyeksi väyläbunkkereista, ja Niklas puolestaan löi 100 metriin niiden oikealle puolelle. Lassen lähestyminen lipsahti hiukan vinoon (ysin lampeen),  tosin pakkohan oli yrittää hyökätä lipulle kun Niklas oli jälleen potentiaalisella birdie-paikalla. Myös Niklaksen lähestyminen jäi hiukan vajaaksi, spinnatessa griinin etureunasta melkein vesiesteen puolelle. Kun Niklas chippasi tästä 50cm päähän reiästä, ei hyvin pelanneelle Lassellekaan jäänyt enää muuta tekemistä, kuin onnitella voittajaa.

Eli hyvä naiset ja herrat, saammeko esitellä: tuore Linna Golfin jäsen Niklas Katila, Shoot Out - mestari vuosimallia 2016! Onnea Niklas, huiman hienosti pelattu! Ja päälle kiitoksia kaikille pelaajille, oli ylivoimaisesti jännittävin Shoot Out-kisa tähän mennessä.

Tervetuloa sankoin juokoin myös seuraaviin tapahtumiin:
- Ke 20.7. klo 18 jäsentreenit
- Su 24.7. klo 10:40 2hlö Scramble (myös vieraat tervetulleita 35€ GF)
- Ke 27.7. klo 18 kauden viimeiset jäsentreenit, päälle lähipelitesti klo 19:30
- 6.-7.8. Linnan lyöntipelimestaruus 9:30 lähdöillä la&su (kelt ja pun tii)
- 21.8. 9:30 MaxxRoyal Resort 2hlö best ball (voittajille 4vrk Belekissä ja muutenkin huikeat palkinnot, vieraat 35€ GF)

2 kommenttia: