sunnuntai 7. elokuuta 2016

Mestikset 2016, SU tulokset ja kisaraportti

Tänään lähdettiin 2016 vuoden mestiksien kakkos- ja finaalipäivään tiukoista asetelmista. Kuten kaikki lajista vähääkään ymmärtävät tietävät, mikään ei ole ratkennut ennen viimeisen putin uppoamista. Ennakkoasetelmissa miesten puolella voittajan arveltiin löytyvän kahdesta kärkiryhmästä, naisten puolella tilanne oli lauantain jälkeen hieman selkeämpi.

Miehissä lauantaina heti kärkiryhmän taakse (sijat 4-6) asettunut kolmikko Saku Joukas (La 78 lyöntiä), Antti Luukkanen (82) ja Ari Koski (82) aloitti sunnuntain takaa-ajon väkevästi, mutta tiedossa oli, ettei takaa-ajo kestäisi suurempia tuloksia ollenkaan. Jokainen herrasmies kuitenkin onnistui, kukin tyylillään, saamaan tuloskorttiinsa liikaa ihannetuloksen ylittäviä lukemia. Sijat 4-6 jäivät käteen tälle ryhmälle myös sunnuntain jälkeen, 4:ksi nousi Antti (su 80, yhteensä 162 lyöntiä), 5.sija Sakulle (85, yht 163) ja 6. sija Arille (84, yht 166).

Pitääkö Niklas Katilan ote sunnuntaina?

Voittotaistelu jäi täten kärkiflaitin jäsenten väliseksi taistoksi. Lauantain jälkeen 4 lyönnin karkumatkalla olleen Niklas Katilan (La 73 lyöntiä) pelikone yskähteli sunnuntaina heti startista lähtien, antaen jaetulla kakkossijalla olleille Antti Kuljulle (77) ja Matti Moisiolle (77) lisää tuulta purjeisiin. Etuysin jälkeen peli oli täysin auki, ja johtoon oli kirinyt Matti Moisio.

Niklas ei saanut peliänsä kulkemaan myöskään takaysillä, sanoen pelien jälkeen "se ihana tunne kun mikään vaan ei toimi vaikka mitä yrittäisi". Jokainen golfari varmasti tietää tämän ikävän tunteen, mikä johdatti Niklaksen ulos voittotaistelusta, joskin tulos 87 (yht 160) riitti silti pronssikorokkeelle 2 lyönnin marginaalilla. Niklaksen lauantaina pelaama tulos 73 lyöntiä oli kuitenkin viikonlopun kovinta ilotulitusta. Tästä miehestä kuullaan vielä, se on varmaa!

Matti Moisio tarkkana 18 griinillä

Jäljelle jäi kaksikko Moisio - Kulju, jotka pelasivat tasaisen hyvää golfia myös sunnuntaina. Matti oli hienoisesti kuskin paikalla kierroksen loppuvaiheilla, ja pääsi 18. tiille 2 lyönnin etulyöntiasemasta. Antti on tunnetusti taistelija henkeen ja vereen, eikä peli ollut todellakaan vielä ohi. Kuinka ollakaan, Matin korttiin lipsahti bogey viimeisellä reiällä, jättäen oven raolleen Antille. Eikä se ollut ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään, kerta kun Mr Kulju teki tiukassa paikassa todellisen tahtobirdien. Voitto siis ratkaistaisiin spektaakkelimaisesti vasta uusinnassa.

Antti Kulju tuulettaa birkkua 18.griinillä

Uusintaa odotellessa saatiin uutisia myös naisten puolelta, jossa ei saatu tänä vuonna samanlaista draamankaarta aikaan kuin miehissä. Kärjessä sunnuntaihin lähtenyt Anja Luomi jatkoi siitä, mihin lauantaina jäi, eikä jättänyt kakkosena olleelle Maarit Hynöselle tilaa ohituskaistalle siirtymiseen. Voittoon siis golfasi jo 5. kertaa Anja Luomi, onnea Anja!

Anja Luomi chippaa totutun tarkasti

Pelit päätökseen hyvässä hengessä kuten aina

Sitten takaisin miesten puolelle ja uusintaan mestaruudesta. Antti Kulju ja Matti Moisio lähtivät pelaamaan klubille tulevaa 9.reikää, kuten Linnalla on tapana. Samaa reikää siis pelattaisiin kunnes paremmuus selviää. Jännittävä tilanne ehkä hieman näkyi miesten otteista tiillä, koska molemmat herrat päätyivät avauksen jälkeen väyläbunkkeriin. Tämän jälkeen tapahtuikin jotain niin taidokasta, mitä ei ole nähty edes lukuisissa Linnalla järjestetyissä isommissakaan karkeloissa.

Matin huima lähestyminen väyläbunkkerista

Matti löi lähestymisen väyläbunkkerista tiukalla ja rohkealla draw-kierteellä 60cm päähän reiästä! Tähän Antti ei pystynyt enää vastaamaan, eikä yleisökään pystynyt kuin ihmettelemään suu auki tätä huimapäistä suoritusta. Saimme siis miesten puolella uuden lyöntipelimestarin, Mr Matti Moisio, onnea Matti!

Putti kuppiin ja poika kotiin!

Onnittelut ja taputukset

Epävirallisessa pistebogey-sarjassa Antti Kulju oli omaa luokkaansa, pelaten huimat 41 ja 39 pistettä. Täytyy sanoa että kunnon ajoitus on jälleen kerran osunut kohdilleen! Scr-kärkikolmikkojen jälkeen paras pistebogey-tulos palkitaan myös päättäreissä su 25.9., tämän palkinnon vie tällä kertaa nimiinsä Mr Vesa Kainulainen, yhteensä 71 pisteellä. Minimissään bufferiin molemmat päivät pelasi 5 kärkinimeä, joten moni pelasi viikonloppuna hyvin myöskin omaan tasoitukseensa nähden.

Kiitoksia kaikille pelaajille, oli todella hieno mestisviikonloppu kaikkinensa, ilmassa oli jälleen suuren urheilujuhlan tuntua! Pakko vielä loppuun mainita, että olihan tuo meidän peliareenakin jälleen aivan jäätävän hienossa kunnossa, suuri kiitos siis myös Leskisen Markun porukoille.

Kuvat: Kjell Paul (Anzel Oy), kiitos jälleen kerran huimista fotoista!
Teksti: Andy the Capitano

Tulokset, lyöntipeli brutto:
Linkki tuloksiin golfboxissa (sijat 1-2 eri päin, uusinta)

Tulokset, epävirallinen pistebogey-sarja:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti